Med årets tema ”Sätt i gång!” vill vi få dig som invånare att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa dig en god egenberedskap för att kunna klara minst en vecka utan samhällets stöd vid kris och krig.

          - Det är en självklarhet för Högsby kommun att delta i beredskapsveckan. I år kommer vi att satsa mycket på information ut till invånarna, bland annat genom att möta våra invånare ute i samhället, säger Michael Sördal, säkerhetssamordnare Högsby kommun.

Vecka 39 har du möjlighet att möta representanter från Högsby kommun tillsammans med andra viktiga samhällsaktörer. Vi kommer att informera om krisberedskap, svara på dina frågor och även tävla ut en krislåda.

Träffa oss följande dagar:

  • Tisdag 24 september klockan 15.00-17.00 utanför Coop i Högsby.
  • Torsdag 26 september klockan 11.00-13.30 på huvudbiblioteket i Högsby.
  • Fredag 27 september klockan 10.00-13.00 utanför ICA i Högsby.

Håll utkik i Högsby kommuns sociala medier under beredskapsveckan. Där kommer vi publicera information och tipsa dig om olika webbutbildningar och webbinarium som sker under veckan.

Kontakt

För mer information, kontakta Michael Sördal, säkerhetssamordnare i Högsby kommun.
Telefon: 010-356 50 18.

Fakta om beredskapsveckan och temat ”Sätt i gång!”

Beredskapsveckan vecka 39, den 23 till 29 september, arrangeras årligen av MSB. I år genomförs den för åttonde året i rad. Syftet är att få fler människor att stärka sin egenberedskap och att motivera kommuner, statliga myndigheter, företag och ideella organisationer att engagera sig i Sveriges beredskap för kriser och krig. Temat "Sätt i gång" är en uppmaning till att stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar.