Den 28 juni 2024 fattade kommunstyrelsen det formella beslutet att anställa Lennart och den 10 juli 2024 signerades anställningsavtalet.

-  Vi ser Lennarts mångåriga erfarenhet inom det kommunala området som en stor tillgång. Han kommer att bidra med såväl kunnande som nytänkande, och med ett stort kontaktnät kommer Lennart att sätta Högsby kommun på kartan, säger Per Gröön, kommunstyrelsens ordförande.

Lennart O Werner kommer närmast från Emmaboda kommun, där han har arbetat som bildningschef sedan 2015. Han har en bakgrund som civilekonom och förutom hans mångåriga arbete i Emmaboda kommun har Lennart även arbetet på Regionförbundet i Kalmar län samt Regeringskansliet i Stockholm. Nu ser han fram emot sin nya tjänst i Högsby kommun.

-  Det är ett spännande uppdrag för mig. Min tidigare kommunala erfarenhet kommer göra att jag kan bidra till Högsby kommuns utveckling på olika plan. Jag ser fram emot att gå in i det här uppdraget i september., säger Lennart O Werner, tillträdande kommunchef.

Lennart O Werner tillträder tjänsten som kommunchef den 23 september 2024.

-  Vi är glada över att Lennart valt att tacka ja till uppdraget och välkomnar honom som ny kommunchef för Högsby kommun, säger Per Gröön, kommunstyrelsens ordförande.